UX Design

Hvad er UX?

UX står for user experience og handler om forholdet mellem mennesker – brugere – og teknologi. Det er altså betegnelsen på den oplevelse, jeres kunder har, når de interagerer med jeres website. Konverterer jeres hjemmeside ikke som forventet? Så kan det skyldes udfordringer med brugervenligheden. Måske er jeres site svært at navigere rundt på, eller måske er siderne længe om at loade. I disse tilfælde vil brugerne ofte forlade sitet uden at konvertere.

Hvorfor er en UX-analyse vigtig?

Som webshopejer eller -ansvarlig er det primære mål at lange produkter eller services over den virtuelle disk. I har måske i forvejen et godt indblik i jeres hjemmesides performance, hvor I kan referere til webstatistikker, der viser et fornuftigt besøgstal, aktivitetsniveau og interesse for produkterne. Men på trods af dette afslører dataene ligeledes, at brugerne ikke konverterer som forventet. I er måske kommet frem til flere hypoteser til, hvad der hæmmer brugerne i at konvertere, men står i virkeligheden uden konkrete svar. Det er her, analysen af jeres website kommer ind i billedet.

Analysen er det første spadestik til en brugeroptimeret løsning, og det er netop her vi afdækker, hvorfor jeres website ikke performer optimalt. I forbindelse med analysen undersøger vi blandt andet følgende:

  • Data, der informerer os om brugeradfærden
  • Brugervenlighedsproblemer, der forhindrer brugerne i at konvertere
  • Effekten af informationsarkitekturen
  • Indholdet og funktionaliteterne i forbindelse med brugernes behov
  • Understøttelsen af brugervenligheden i det visuelle design.

Med disse indsigter og data kan vi påbegynde arbejdet med at forbedre jeres website, så I i sidste ende kan øge konverteringerne.

Optimer jeres hjemmeside med UX-design

UX-design handler om at designe digitale løsninger, der understøtter jeres forretningsstrategi og vigtigste KPI’er såvel som kundernes behov, mangler og forventede forudsætninger. Designfasen er en iterativ build-and-review proces, der er baseret på et tæt samarbejde mellem designere, dygtige interne designere og frontend-udviklere.